viernes, 30 de agosto de 2019

Bienvenidos al curso 19/20



Hola familias,

Os damos la bienvenida al nuevo curso escolar y os presentamos el blog de aula que tiene como objetivo proporcionaros información sobre el desarrollo del curso en el aula de 2 años. Os agradecemos de todo corazón que hayáis depositado en nuestro centro la educación de las personas que más queréis y nuestro objetivo es que sea un curso en el que seamos felices.

Muchas familias ya nos conocéis del curso pasado y otras os incorporáis por primera vez, así que os explicaremos algunos aspectos del blog y del centro para que tengáis conocimiento de las actividades realizadas en el centro.

En primer lugar, el blog de aula será un recurso con las siguientes características:

        1.Periodicidad. El blog será actualizado semanalmente, entre el sábado y el domingo se publicará una nueva entrada.

2. Temática. La principal función será proporcionaros información de las actividades que realiza el alumnado durante la semana y su justificación. Por otra parte, os ofrecerá información sobre diferentes aspectos de interés relacionados con aspectos evolutivos y pedagógicos.

3. Lenguaje. Intentaremos ofrecer un lenguaje que sea comprensible para todas las familias y acercaros los aspectos más teóricos de una manera comprensible. También ofreceremos la información en valenciano como medida de normalización del uso de la lengua también en las notificaciones del centro. Los aspectos lingüísticos sobre el uso del castellano, valenciano e inglés en el centro os lo detallaremos más adelante.

     4. Fotografías. No se publicarán imágenes en las que sean reconocibles vuestros hijos/as y nunca se verá su cara. Inevitablemente aparecerán sus manos si están dibujando para mostraros aspectos de cómo se han desarrollado las actividades. El interés del centro, al igual que el vuestro, es preservar la imagen de la infancia y menos en internet. 

En segundo lugar, os explicaremos algunos aspectos importantes del centro. Somos conscientes que en los primeros días de curso hay demasiada información sobre el cómo funcionará el curso, miedos por la separación de vuestro hijo/a, cómo estará pasando el día y demás cuestiones que poco a poco iremos entre todos/as resolviendo.

La función de tutoría del centro se realiza a diario en la entrada y recogida del centro, en caso de que no podáis recogerlos y tengáis cuestiones que tratar con el profesorado, tenemos disponible el teléfono del centro o se puede concertar una tutoría individual.

El teléfono del centro es: 965 66 16 25
email: ceibambisanvicente@gmail.com 

Finalmente, una breve presentación de los profesionales que trabajamos en el centro.



1. Ana. Directora y educadora. Inició su aventura profesional y vital con la creación del CEIP Bambi en 1991, desde entonces su labor en el centro ha sido cuidar y educar diferentes generaciones de alumnado llegando a tener como alumnos/as a los hijos/as de su antiguo alumnado.

Su labor con las familias es atenderos a diario en la entrada y la salida, además de la higiene del grupo de 2 años en el aula (cambios, control de esfínteres). Su experiencia y cariño siempre estará presente como signo de identidad inconfundible estos 28 cursos que acumula.



2. Macu. Educadora y responsable del aula de 1 año. Aunque este blog no recoge la actividad del aula de 1 año, es la responsable de la cocina en el centro (labor compartida la de comedor entre todo el profesorado). 
También se encargará de daros información relativa a los aspectos administrativos y de gestión del bono, periodo en el que se hace efectivo y demás cuestiones de vuestro interés. Su experiencia, al igual que la de Ana, cuenta con 20 años de experiencia trabajando en el centro con el grupo de menor edad y muchas familias ya la conocéis del curso anterior.



3. Francisco. Maestro y responsable del aula de 2 años. Responsable de las decisiones relativas a la parte pedagógica y didáctica, además de la actualización semanal del blog. Desde 2005 en el centro, además de la experiencia como educador también maestro con algunas características como la capacitación docente en lenguas: valenciano e inglés, además de ser el mejor expediente de su promoción con 22 matrículas de honor y un 9,63 de media en el Grado en maestro en educación infantil.




Finalmente, los tres somos hermanos.

Es decir, nuestro trabajo es una extensión familiar y creemos que es un valor añadido o fortaleza del centro, debido a que en esta primera toma de contacto con el ámbito educativo de vuestros hijos/as pasará de vuestro hogar al nuestro y queremos que sientan desde el primer momento ese ambiente cálido. Muchas familias han valorado siempre esta característica del centro, un centro familiar. El informaros del expediente sirve para resaltar que además del aspecto emocional y nuestra experiencia, hay una justificación detrás de cada situación que se toma en el aula.

La próxima actualización será para informaros de la importancia de las rutinas en esta etapa y las actividades de la primera semana en el centro. Este mes de septiembre sentará las bases del nuevo curso y os ofreceremos la información poco a poco, como ya os comentamos al inicio, para que no sea excesiva desde el inicio.

Gracias por confiar en nosotros.


Periodo de adaptación

Para daros unas primeras consignas sobre el periodo de adaptación previas a la próxima actualización, quiero deciros que este periodo se corresponde con el intervalo de tiempo en que vuestro hijo/a acepta la separación de los cuidados de su familia durante todo el día y de manera exclusiva para formar parte de un grupo y con cuidadores diferentes a los familiares. 




Este proceso es individual y cada niño/a necesitará un periodo diferente para completarlo, superar ese egocentrismo y entender que es parte de un grupo humano diferente y más amplio. La respuesta será diferente en cada caso, lo importante es que se sientan cómodos desde el primer día y acompañarlos como modelos adultos.

El aula estos primeros días estará organizada centrándonos en el juego y el reconocimiento progresivo de los espacios y personas, así como el generar los primeros hábitos respecto a la higiene, alimentación (almuerzo para el grupo y la comida para el grupo de comedor), el descanso (para el alumnado que se quede a dormir) y las rutinas de actividades del centro.



Os recomendamos que los almuerzos sean alimentos que les gusten y no sean excesivos, ya que es una comida para coger fuerzas dado que están un corto periodo de tiempo en el centro y, el grupo de comedor, comerá sobre las 12.45. En definitiva, alimentos que le permitan reincorporarse al juego y a la dinámica sin tener que pasar más de 20 minutos delante de una cantidad excesiva de almuerzo.

El recurso del juego, irá acompañado de música (cantarles canciones) y animaciones lectoras (contar cuentos, hacer pequeños teatros,…). Además, comenzaremos con las primeras normas de socialización y de convivencia en el aula para sentar las bases de la dinámica posterior durante el curso. Siempre de una manera natural, sin saturarles de información.






Por último, en la entrada y en la salida ser afectuosos, no mostraros nerviosos/as (es complicado en las primeras semanas) ni angustiados a la hora de dejarlos en el centro, estarán bien atendidos. Esa sensación, ellos/as lo perciben y comprenderán que hay un cambio y no tienen esos mecanismos de autocontrol emocional para adaptarse como los adultos.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hola famílies,

Us donem la benvinguda al nou curs escolar i us presentem el blog d'aula que té com a objectiu proporcionar-vos informació sobre el desenvolupament del curs a l'aula de 2 anys. Us agraïm de tot cor que depositeu en el nostre centre l'educació de les persones que més voleu i el nostre objectiu és que siga un curs en el qual siguem feliços.

Moltes famílies ja ens coneixeu del curs passat i unes altres us incorporeu per primera vegada, així que us explicarem alguns aspectes del blog i del centre perquè tingueu coneixement de les activitats realitzades en el centre.

En primer lloc, el blog d'aula serà un recurs amb les següents característiques:

1. Periodicitat. El blog serà actualitzat setmanalment, entre el dissabte i el diumenge es publicarà una nova entrada.

2. Temàtica. La principal funció serà proporcionar-vos informació de les activitats que realitza l'alumnat durant la setmana i la seua justificació. D'altra banda, us oferirà informació sobre diferents aspectes d'interés relacionats amb aspectes evolutius i pedagògics.

3. Llenguatge. Intentarem oferir un llenguatge que siga comprensible per a totes les famílies i acostar-vos els aspectes més teòrics d'una manera comprensible.

4. Fotografies. No es publicaran imatges en les quals apareguen els vostres fills/as i mai es veurà la seua cara. Inevitablement apareixeran les seues mans si estan dibuixant per a mostrar-vos aspectes de com s'han desenvolupat les activitats. L'interés del centre, igual que el vostre, és preservar la imatge de la infància i menys en internet.

En segon lloc, us explicarem alguns aspectes importants del centre. Som conscients que en els primers dies de curs hi ha massa informació sobre el com funcionarà el curs, pors per la separació del vostre fill/a, com estarà passant el dia i altres qüestions que a poc a poc anirem entre tots/as resolent.

La funció de tutoria del centre es realitza diàriament en l'entrada i recollida del centre, en cas que no pugueu recollir-los i tingueu qüestions que tractar amb el professorat, tenim disponible el telèfon del centre o es pot concertar una tutoria individual.

El telèfon del centre és: 965 66 16 25
email: ceibambisanvicente@gmail.com 

Finalment, una breu presentació dels professionals que treballem en el centre.



1. Ana. Directora i educadora. Va iniciar la seua aventura professional i vital amb la creació del CEIP Bambi en 1991, des de llavors la seua labor en el centre ha sigut cuidar i educar diferents generacions d'alumnat arribant a tindre com a alumnes/as als fills/as del seu antic alumnat.

La seua labor amb les famílies és atendre-us diàriament en l'entrada i l'eixida, a més de la higiene del grup de 2 anys a l'aula (canvis, control d'esfínters). La seua experiència i afecte sempre estarà present com a signe d'identitat inconfusible aquests 28 cursos que acumula.



2. Macu. Educadora i responsable de l'aula d'1 any. Encara que aquest blog no recull l'activitat de l'aula d'1 any, és la responsable de la cuina en el centre (labor compartida la de menjador entre tot el professorat). 
També s'encarregarà de donar-vos informació relativa als aspectes administratius i de gestió del bo, període en el qual es fa efectiu i altres qüestions del vostre interés. La seua experiència, igual que la d'Ana, compta amb 20 anys d'experiència treballant en el centre amb el grup de menor edat i moltes famílies ja la coneixeu del curs anterior.



3. Francisco. Mestre i responsable de l'aula de 2 anys. Responsable de les decisions relatives a la part pedagògica i didàctica, a més de l'actualització setmanal del blog. Des de 2005 en el centre, a més de l'experiència com a educador també mestre amb algunes característiques com la capacitació docent en llengües: valencià i anglés, a més de ser el millor expedient de la seua promoció amb 22 matrícules d'honor i un 9,63 de mitjana en el Grau en mestre en educació infantil.




Finalment, els tres som germans. 
És a dir, el nostre treball és una extensió familiar i creiem que és un valor afegit o fortalesa del centre, pel fet que en aquesta primera presa de contacte amb l'àmbit educatiu dels vostres fills/as passarà de la vostra llar al nostre i volem que senten des del primer moment aqueix ambient càlid.

Moltes famílies han valorat sempre aquesta característica del centre, un centre familiar. El fet d'informar-vos de l'expedient serveix per a ressaltar que a més de l'aspecte emocional i la nostra experiència, hi ha una justificació darrere de cada situació que es pren a l'aula.

La pròxima actualització serà per a informar-vos de la importància de les rutines en aquesta etapa i les activitats de la primera setmana en el centre. Aquest mes de setembre establirà les bases del nou curs i us oferirem la informació a poc a poc, com ja us comentem a l'inici, perquè no siga excessiva des de l'inici.

Gràcies per confiar en nosaltres.


Període d'adaptació

Per a donar-vos unes primeres consignes sobre el període d'adaptació prèvies a la pròxima actualització, vull dir-vos que aquest període es correspon amb l'interval de temps en què el vostre fill/a accepta la separació de les cures de la seua família durant tot el dia i de manera exclusiva per a formar part d'un grup i amb cuidadors diferents dels familiars.

Aquest procés és individual i cada xiquet/a necessitarà un període diferent per a completar-lo, superar aqueix egocentrisme i entendre que és part d'un grup humà diferent i més ampli. La resposta serà diferent en cada cas, l'important és que se senten còmodes des del primer dia i acompanyar-los com a models adults.

L'aula aquests primers dies estarà organitzada centrant-nos en el joc i el reconeixement progressiu dels espais i persones, així com el fet de generar els primers hàbits respecte a la higiene, alimentació (esmorzar per al grup i el menjar per al grup de menjador), el descans (per a l'alumnat que es quede a dormir) i les rutines d'activitats del centre.

Us recomanem que els esmorzars siguen aliments que els agraden i no siguen excessius, ja que és un menjar per a agafar forces atés que estan un curt període de temps en el centre i, el grup de menjador, menjarà sobre les 12.45.



En definitiva, aliments que li permeten reincorporar-se al joc i a la dinàmica sense haver de passar més de 20 minuts davant d'una quantitat excessiva d'esmorzar.

El recurs del joc, anirà acompanyat de música (cantar-los cançons) i animacions lectores (contar contes, fer xicotets teatres,...). A més, començarem amb les primeres normes de socialització i de convivència a l'aula per a establir les bases de la dinàmica posterior durant el curs. Sempre d'una manera natural, sense saturar-los d'informació.




Finalment, en l'entrada i en l'eixida ser afectuosos, no mostrar-vos nerviosos/as (és complicat en les primeres setmanes) ni angoixats a l'hora de deixar-los en el centre, estaran ben atesos. Aqueixa sensació, ells/as ho perceben i comprendran que hi ha un canvi i no tenen aqueixos mecanismes d'autocontrol emocional per a adaptar-se com els adults.


Reglamento interno y autorización de medicación




Reglamento interno tramo 2-3 años

1. Ingreso en el Centro
1.1 Las solicitudes de ingreso en el Centro se formalizarán cumplimentando correctamente los impresos que se facilitan por el propio Centro, los cuales serán firmados por los padres o tutores.
1.2 Todos los formularios deberán ser entregados en el Centro dentro del plazo establecido, adjuntando la documentación que se indica en los mismos.

2. Periodo lectivo y vacacional
2.1  El curso escolar comienza el 2 de septiembre de 2019 y finaliza el 30 de junio de 2020.
2.2 Además de las festividades nacionales, autonómicas y locales legalmente establecidas, el centro permanecerá cerrado los siguientes días:
  • Nochebuena (24 de diciembre de 2019)
  • Nochevieja (31 de diciembre de 2019)
  • Jueves Santo (9 de abril de 2020)
2.3  Durante el mes de julio, se ofertará la ESCUELA DE VERANO.
2.4 El centro permanecerá cerrado por vacaciones del 1 al 31 de agosto, ambos inclusive.

3. Mensualidades
3.1 Las mensualidades se abonarán íntegras por adelantado del 1 al 10 de cada mes, con independencia de los días de asistencia al centro.
3.2 Ante el impago de la mensualidad, el alumno/a perderá sus derechos sobre la plaza y el Centro pasará a disponer de la misma.
3.3 El servicio de día suelto de comedor se abonará el mismo día que se preste el servicio.

4. Bono Infantil, horarios y precios
4.1  El Bono Infantil para el curso 2019-2020, la ayuda para escolarizar a niños de 0 a 3 años en los Centros de Educación Infantil (CEI) autorizados por la Generalitat, podrán solicitarlo (pendiente de confirmación cuando salgan las bases del Bono para el próximo curso) todas aquellas familias con ingresos anuales inferiores a 72.460 euros.

Durante el curso 2019-2020, los beneficiarios del bono infantil en el tramo de 2-3 años percibirán al mes una ayuda entre un mínimo de 90 euros y un máximo de 150 euros. Esta ayuda sólo la podrán recibir las familias que matriculen a sus hijos en el plazo establecido por Consellería d´Educació.



4.2  Los horarios y precios de los servicios ofertados por el centro son los siguientes:
·         ESCOLARIDAD MATINAL ( DE 9h A 12:30h):  220 € - BONO GVA (TRAMOS APROBADOS CURSO 2019/2020, MINIMO 90 € Y MÁXIMO  150 €)
·         ESCOLARIDAD COMPLETA (DE 9h A 12:30h y DE 15:30h A 17:00h): 270 € - BONO GVA (TRAMOS APROBADOS CURSO 2019/2020, MINIMO 90 € Y MÁXIMO 150 €)
Otros servicios:
   Comedor  (hasta las 13:30h)...................................................  80 euros / mes
   Comedor  (hasta las 15:30h)...................................................  100 euros / mes
   Aula matinal (de 08:00 h a 09:00 h)  .....................................  40 euros / mes
   Aula matinal (de 08:30 h a 09:00 h) ......................................  25 euros / mes
   Días sueltos de comedor ......................................................... 10 euros / día
                                
4.2 El servicio de comedor tiene carácter mensual. No obstante, se podrán contratar comidas sueltas por necesidades puntuales, avisando al centro con la mayor antelación posible para una mejor planificación (al menos, 1 día antes).
4.3 El comedor posee un número limitado de plazas y una vez cubiertas, se colocará en el tablón de la entrada al centro una circular informando de ello. Una vez cubiertas la totalidad de plazas, aquellos niños que deseen este servicio deberán informar al centro y se les comunicará cuando exista una plaza vacante.
4.4 Durante el mes de julio, los horarios que el centro ofrece son los siguientes:
                             Escuela de Verano  (de 09:00 h a 12:30 h)
                       Escuela de Verano + Comedor (de 09:00 h a 15:00 h)

El resto de servicios (aula matinal, día suelto de comedor,...) mantiene los mismos horarios que durante el resto del curso escolar.
 4.5 Para el correcto desarrollo de las actividades que se realizan en el Centro, se ruega puntualidad tanto a la entrada como a la salida de los niños. Por tal motivo, la entrada se hará entre las 09:00 h y las 09:30 h y la recogida se producirá desde las 12:00 h hasta las 12:30 h. Por la tarde, la hora de entrada única será a las 15:30h y  la hora de salida entre las 16:30 h y las 17:00 h. Después de las horas indicadas, la puerta no se abrirá salvo excepciones puntuales.

5. Autorizaciones y recomendaciones
5.1  El alumno/a sólo podrá ser recogido por las personas autorizadas por los padres o tutores. Modelo de autorización de recogida de alumnos por personas autorizadas.
5.2  En el caso puntual de que sea otra persona diferente a las autorizadas la que vaya a recoger al alumno/a, los padres o tutores tendrán que autorizarlo y avisar previamente por teléfono al centro para su conocimiento.
5.3 Siempre que el alumno requiera que se le administre alguna medicación, los padres o tutores tendrán que entregar firmado a la dirección del centro la correspondiente autorización con la medicación. Modelo de autorización de medicación.
5.4 En la entrada y salida de los alumnos, las madres no pasarán de la entrada del centro, debiendo aguardar su turno en caso de que se encuentre otra madre dentro.
5.5 Igualmente y por motivos de seguridad, no se permite dejar los carritos en el hall de acceso al centro para no entorpecer la entrada y salida de los niños.
6. Identificación de ropa, material de aseo necesario y objetos prohibidos
6.1 Los alumnos deben tener todas sus pertenencias (abrigos, gorros, chaquetas, mochilas,..) claramente marcadas con su nombre y apellidos. El centro no se hará responsable de las prendas que no estén claramente identificadas.
6.2  Será obligatorio tener siempre en la mochila una muda completa de ropa interior y exterior por si fuera necesario utilizarla.
6.3  Los niños que usen pañales deberán traerlos al centro diariamente junto con un paquete de toallitas y un tubo de crema o pomada.
6.4 Los alumnos que utilicen el servicio de comedor deberán traer de casa diariamente un babero (marcado con el nombre y apellidos) y los lunes una toalla pequeña con su nombre, llevándosela a casa los viernes.
6.5 Cada niño deberá traer diariamente una botella de agua mineral marcada con su nombre dentro de la mochila.
6.6 Los niños que tomen almuerzo en el centro, deberá traerlo de casa en una bolsa de tela con el nombre marcado (aparte de la mochila). Si se va a usar cuchara en el almuerzo, traerla de plástico desechable.
6.7 Los niños no vendrán al centro con objetos de valor tales como relojes, pulseras, cadenas, medallas,… para evitar riesgos o accidentes. Igualmente, se aconseja que no se traigan juguetes propios.

7. Aspectos sanitarios
7.1 Un niño/a enfermo no debe asistir al centro y con más motivos, si se trata de una enfermedad infecto-contagiosa. En el caso de que enferme en el centro, se avisará a los padres para que lo recojan a la mayor brevedad posible.
7.2 El niño/a viene a un centro de educación a convivir con otros niños, por lo que es imprescindible que el aseo en casa se realice a diario, procurando que el niño traiga las uñas siempre cortadas y limadas. También conviene examinar de forma periódica la cabeza de los niños y, en caso de aparición de parásitos, se deberá informar inmediatamente al centro y no traer al niño hasta su completa desaparición.
7.3 Si el niño es alérgico a cualquier alimento, medicamento, tejido,…. se deberá comunicar por escrito al centro. Modelo de alergias e intolerancias.

bambi       
CENTRO DE EDUCACIÓN INFANTIL



Autorización de medicación:

Nombre del padre, madre o tutor/a:
Nombre del alumno/a:
Nombre del medicamento:
Dosis:
Horas:
Mantenimiento del medicamento (nevera,...):
Observaciones:



Firmado:




                                                                       En San Vicente, a ...... de ...................... de 20...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reglament intern tram 2-3 anys


1.Ingrés en el centre
1.1 Les sol·licituds d'ingrés en el Centre es formalitzaran emplenant correctament els impresos que es faciliten pel mateix Centre, els quals seran signats pels pares o tutors.
1.2 Tots els formularis hauran de ser entregats en el Centre dins del termini establit, adjuntant la documentació que s'indica en aquests.

2. Període lectiu i vacacional

2.1 El curs escolar comença el 2 de setembre de 2019 i finalitza el 30 de juny de 2020.
2.2 A més de les festivitats nacionals, autonòmiques i locals legalment establides, el centre romandrà tancat els següents dies:
·         Nit de Nadal (24 de desembre de 2019)
·         Nit de cap d'any (31 de desembre de 2019)
·         Dijous Sant (9 d'abril de 2020)
2.3 Durant el mes de juliol, s'oferirà l'ESCOLA D'ESTIU.
2.4 El centre romandrà tancat per vacances de l'1 al 31 d'agost, tots dos inclusivament.
3. Mensualitats

3.1 Les mensualitats s'abonaran íntegres per endavant de l'1 al 10 de cada mes, amb independència dels dies d'assistència al centre.
3.2 Davant l'impagament de la mensualitat, l'alumne/a perdrà els seus drets sobre la plaça i el Centre passarà a disposar d'aquesta.
3.3 El servei de dia solt de menjador s'abonarà el mateix dia que es preste el servei.

4. Bono Infantil, horaris i preus
4.1 El Bo Infantil per al curs 2019-2020, l'ajuda per a escolaritzar a xiquets de 0 a 3 anys en els Centres d'Educació Infantil (CEI) autoritzats per la Generalitat, podran sol·licitar-lo (pendent de confirmació quan isquen les bases del Bo per al pròxim curs) totes aquelles famílies amb ingressos anuals inferiors a 72.460 euros.


Durant el curs 2019-2020, els beneficiaris del bo infantil en el tram de 2-3 anys percebran al mes una ajuda entre un mínim de 90 euros i un màxim de 150 euros. Aquesta ajuda només la podran rebre les famílies que matriculen als seus fills en el termini establit per Conselleria d´Educació.

4.2 Els horaris i preus dels serveis oferits pel centre són els següents:
ESCOLARITAT MATINAL ( DE 9h A 12:30h): 220 € - BONO GVA (TRAMS APROVATS CURS 2019/2020, Mínim 90 € I MÀXIM 150 €)

ESCOLARITAT COMPLETA (DE 9h A 12:30h i DE 15:30h A 17:00h): 270 € - BONO GVA (TRAMS APROVATS CURS 2019/2020, Mínim 90 € I MÀXIM 150 €)

Altres serveis:
1.      Menjador (fins a les 13:30h)................................................... 80 euros / mes
2.      Menjador (fins a les 15:30h)................................................... 100 euros / mes
3.      Aula matinal (de 08.00 h a 09.00 h) ........................................40 euros / mes
4.      Aula matinal (de 08.30 h a 09.00 h) ....................................... 25 euros / mes
5.      Dies solts de menjador ............................................................ 10 euros / dia


4.3 El servei de menjador té caràcter mensual. No obstant això, es podran contractar menjars solts per necessitats puntuals, avisant al centre amb la antelació més gran possible per a una millor planificació (almenys, 1 dia abans).

4.4 El menjador posseeix un nombre limitat de places i una vegada cobertes, es col·locarà en el tauló de l'entrada al centre una circular informant d'això. Una vegada cobertes la totalitat de places, aquells xiquets que desitgen aquest servei hauran d'informar el centre i se'ls comunicarà quan existisca una plaça vacant.

4.5 Durant el mes de juliol, els horaris que el centre ofereix són els següents:
·        Escola d'Estiu (de 09.00 h a 12.30 h)
·        Escola d'Estiu + Menjador (de 09.00 h a 15.00 h)
La resta de serveis (aula matinal, dia solt de menjador,...) manté els mateixos horaris que durant la resta del curs escolar.

4.6 Per al correcte desenvolupament de les activitats que es realitzen en el Centre, es prega puntualitat tant a l'entrada com a l'eixida dels xiquets.
 Per tal motiu, l'entrada es farà entre les 09.00 h i les 09.30 h i la recollida es produirà des de les 12.00 h fins a les 12.30 h.
A la vesprada, l'hora de recollida entre les 16.30 h i les 17.00 h. Després de les hores indicades, la porta no s'obrirà excepte excepcions puntuals.

5. Autoritzacions i recomanacions

5.1 L'alumne/a només podrà ser recollit per les persones autoritzades pels pares o tutors. Model d'autorització de recollida d'alumnes per persones autoritzades.

5.2 En el cas puntual que siga una altra persona diferent de les autoritzades la que vaja a recollir a l'alumne/a, els pares o tutors hauran d'autoritzar-lo i avisar prèviament per telèfon al centre perquè en prenga coneixement.

5.3 Sempre que l'alumne requerisca que se li administre alguna medicació, els pares o tutors hauran d'entregar signat a la direcció del centre la corresponent autorització amb la medicació. Model d'autorització de medicació.

5.4 En l'entrada i eixida dels alumnes, les mares no passaran de l'entrada del centre, havent d'esperar el seu torn en cas que es trobe una altra mare dins.

5.5 Igualment i per motius de seguretat, no es permet deixar els carrets en el hall d'accés al centre per a no entorpir l'entrada i eixida dels xiquets.

6. Identificació de roba, material de condícia necessària i objectes prohibits

6.1 Els alumnes han de tindre totes les seues pertinences (abrics, capells, jaquetes, motxilles,..) clarament marcades amb el seu nom i cognoms. El centre no es farà responsable de les peces que no estiguen clarament identificades.

6.2 Serà obligatori tindre sempre en la motxilla una muda completa de roba interior i exterior per si fóra necessari utilitzar-la.

6.3 Els xiquets que usen bolquers hauran de portar-los al centre diàriament juntament amb un paquet de tovalloles i un tub de crema o pomada.

6.4 Els alumnes que utilitzen el servei de menjador hauran de portar de casa diàriament un pitet (marcat amb el nom i cognoms) i els dilluns una tovallola xicoteta amb el seu nom, portant-li-la a casa els divendres.

6.5 Cada xiquet haurà de portar diàriament una botella d'aigua mineral marcada amb el seu nom dins de la motxilla.

6.6 Els xiquets que prenguen esmorzar en el centre, haurà de portar-lo de casa en una bossa de roba amb el nom marcat (a part de la motxilla). Si s'usarà cullera en l'esmorzar, portar-la de plàstic d'un sol ús.

6.7 Els xiquets no vindran al centre amb objectes de valor tals com rellotges, polseres, cadenes, medalles,... per a evitar riscos o accidents. Igualment, s'aconsella que no es porten joguets propis.


7. Aspectes sanitaris
7.1 Un xiquet/a malalt no ha d'assistir al centre i amb més motius, si es tracta d'una malaltia infectocontagiosa. En el cas que emmalaltisca en el centre, s'avisarà als pares perquè el recullen com més prompte millor.

7.2 El xiquet/a ve a un centre d'educació a conviure amb altres xiquets, per la qual cosa és imprescindible que el bany a casa es realitze diàriament, procurant que el xiquet porte les ungles sempre tallades i llimades. També convé examinar de forma periòdica el cap dels xiquets i, en cas d'aparició de paràsits, s'haurà d'informar immediatament el centre i no portar al xiquet fins a la seua completa desaparició.

7.3 Si el xiquet és al·lèrgic a qualsevol aliment, medicament, teixit,.... s'haurà de comunicar per escrit al centre. Model d'al·lèrgies i intoleràncies.